Autohuur en Verkeer

Wanneer u een auto wilt huren, kunt u dit het beste doen via uw reisleiding. Autoverhuurbedrijven bevinden zich op alle vliegvelden in Spanje. U kunt een auto huren in Spanje wanneer u 21 jaar bent en minimaal 1 jaar in bezit bent van een rijbewijs.

De verkeersregels in Spanje zijn gelijk aan die in Nederland, denk bijvoorbeeld aan het alcoholpromillage, deze is 0.5 en voor bestuurders die nog geen 2 jaar over een rijbewijs beschikken is deze 0.3. Wel is het voor bestuurders die een bril dragen verplicht om een reserve bril bij hen te hebben. Ook moeten er reserve lampjes in uw auto aanwezig zijn. Het boeken van de reis

Voorbereiding

Wij raden u aan om altijd alle benodigde informatie over het land goed door te lezen. Wanneer u dit gedaan heeft, kunt u gaan bedenken, welke plaats of streek u van het land wilt gaan bezoeken. Komt u voor zon, zee en strand, dan kunt u het beste kijken voor een van de costa’s, als u voor de cultuur komt, kunt u het beste kijken bij de grotere steden zoals Barcelona of Madrid.

Welk hotel of appartement is geschikt

Het is altijd lastig om een hotel of appartement te vinden wat aan al uw wensen voldoet. Om dit makkelijker te maken kunt u het beste de belangrijkste wensen eruit halen. Wilt u een centraal gelegen hotel, of meer afgelegen? Dient het hotel kindvriendelijk te zijn?, door zulke vragen te stellen komt u erachter wat voor u het belangrijkste is aan een hotel of appartement.

Vervoer

Als u alle wensen voor een hotel of appartement heeft vastgesteld, kunt u gaan kijken hoe u naar de accommodatie wilt reizen. Wanneer u kiest voor het vliegtuig, kijkt u dan welk vliegveld in de buurt van uw accommodatie ligt en wat de beste mogelijkheid is om van het vliegveld naar de accommodatie te reizen is. Is er een transfer inbegrepen of huurt u liever een auto en gaat u op eigen gelegenheid naar het hotel of appartement.

Boeking maken

U heeft alle wensen op een rijtje gezet en misschien al een accommodatie gevonden, wanneer dit het geval is kunt u de boeking gaan maken, dit kunt u natuurlijk online doen. U kunt ook naar een reisbureau gaan. Als u nog twijfels heeft of nog niet echt de perfecte accommodatie heeft gevonden kunt u het beste naar het reisbureau gaan om te boeken, zij kunnen u dan verder helpen met het vinden naar de juiste hotels/appartementen, waar u dan een keuze uit kunt maken.

Verzekeringen

Het laatste deel van het boeken zijn natuurlijk de verschillende verzekeringen. Zo kunt u er voor kiezen om een annuleringsverzekering te nemen, een reisverzekering of beide. Mensen die vaker per jaar op vakantie gaan hebben deze vaak doorlopend. Wij raden u altijd aan om verzekeringen af te sluiten. Elke reisorganisatie werkt samen met een verzekeringsmaatschappij, u kunt bij hen navragen wat de mogelijkheden zijn en wanneer u een beroep op de verzekering kunt doen.