Golfen in Duitsland

Duitsland, is een groot land verdeeld in 16 deelstaten. Kiest u voor een vakantie naar Duitsland, is er een enorm scala aan keuze mogelijkheden. In het zuiden de Beierse Alpen, het Schwarzwald en de Bodensee. In het noorden, de kust van de noord-en Oostzee. Maar ook het midden en oosten van Duitsland, kent zijn eigen karakteristieke steden en dorpjes omringd met mooie natuur. In dit prachtige land, met zijn uiteenlopende natuurgebieden, liggen ongeveer 900 golfbanen. Voor de golfer, dus een vakantieland, met genoeg mogelijkheden en voor ieder wat wils.

De 3 mooiste golfvakantiesGolfvakanties.

Golfen in en rond Oberstaufen: Oberstaufen, ligt in de Allgäuer Alpen en bij het Bregenzer woud. Een adembenemende omgeving, waar u de keuze heeft uit vele golfbanen, zonder dat u daar gelijk een duur Greenfee moet betalen. Een van de banen waar u gebruik van kunt maken, is de 27 holes golfbaan in Waldegg-Wiggensbach, waar u de hoogste afslag{1011 meter}van Duitsland kunt spelen. Op veel andere golf accommodaties in de omgeving, wordt een korting van 30% gegeven. In en rond Oberstaufen, is een ruim aanbod van hotels en appartementen S’avonds kunt u hier heerlijk genieten van een goede maaltijd en een lekker drankje in een van de vele restaurants en cafés.

Golfen in Sauerland

Het centraal gelegen Sauerland, biedt u alle mogelijkheden om een heerlijke partij golf te kunnen spelen. In en rond de mooie natuur, die Sauerland te bieden heeft en de van wintersport bekende plaatsen, Winterberg en Brilon, heeft u hier de keus uit 14 golfbanen, uiteenlopend van 9 holes tot 18 holes. Zowel de beginnende- als de gevorderde golfer zal hier een echte uitdaging kunnen vinden. Er zijn hier diverse arrangementen te boeken, die 1 jaar geldig zijn en waardoor u hoge kortingen op de Greenfees krijgt. Er is een ruim aanbod in sporthotels, met wellness en fitness ruimtes en ook aan restaurants en uitgaansgelegenheden, is hier geen gebrek

Golfen in Hamburg

In de directe omgeving van Hamburg, bevinden zich 50 golfbanen. Van 10 tot 14 mei 2010, draait het in en rond Hamburg een weeklang om het thema golf. Voor het eerst wordt hier dan de Hamburger golf week”Hamburg Spielt Golf” georganiseerd. Tijdens deze golfweek, wordt een open 18 holes toernooi gespeeld, waar iedereen aan kan deelnemen met een handicap tot -54. Dit toernooi, vind plaats op 5 zeer afwisselende golfbanen, met mooie hindernissen. Men is van plan, om ieder jaar een golfweek te gaan organiseren, om op deze manier de golfsport te promoten.

De stad Hamburg

Tijdens een golfvakantie in Hamburg, zal het u aan niets ontbreken. Deze grote Noord Duitse stad, kent veel uitgaansgelegenheden en mooie hotels, zodat u na een fantastische dag golfen, heerlijk kunt nagenieten, onder het genot ven een hapje en een drankje.

Tot slot

Met de ontwikkeling van de golfsport, zijn er ook steeds meer golfvakanties gekomen. Bij deze vakanties staat het omschrijven van de golfbanen, golfaccommodaties en de golfsport op zich, centraal. Er zijn diverse mogelijkheden, om uw golfvakantie in te delen. Er wordt bij golfvakanties, bijna altijd rekening gehouden met de aanwezigheid van een Wellness en Sauna. Tip: Houd bij het boeken van uw golfvakantie, rekening met uw eigen kunnen. Kies daarom voor die golfaccommodatie, die bij u aansluit.