Golf in de Belgische Ardennen

De afwisselende natuur, historische steden en de vele mooie golfbanen, maken het erg interessant om er even tussenuit te gaan, richting ons buurland België.

België is 2 talig met in het zuiden (Wallonië), het Franstalige gedeelte en in het noorden (Vlaanderen), het Nederlandstalige gedeelte. De Ardennen is het gebergte van België. Deze prachtige streek is zeer geschikt voor een ontspannen en sportieve golfvakantie.

De plaatsen March-enFemenne en Durbuy liggen erg centraal en zijn voor u als golfer een goede mogelijkheid om uw favoriete golfvakantie te houden, op een afstand van slechts 1 uur met de auto van de Nederlandse grens.

De 4 golfarrangementen

Hotel Victoria: De ideale ligging aan een rustige straat, in het altijd gemoedelijke stadje Durbuy, maakt dit hotel tot een erg ontspannen vakantieadres voor golfers. Er is hier een stijlvol restaurant met buiten terras aanwezig, waar u heerlijk kunt na genieten van een dag golf spelen. Het hotel heeft maar 10 kamers, die keurig zijn ingericht en over alle faciliteiten beschikken. Dit kleine hotel, verzorgt culinaire-en clinic arrangementen. Voor de golfer is dit een heerlijk vakantieadres, waar u alle rust en ontspanning vind wat u nodig heeft.

Hotel Quartier Latin

Dit 4 sterren hotel, ligt in het centrum van March -en Femenne. Het is een comfortabel hotel, dat beschikt over een wellness centrum, met zwembad, hammam, schoonheidssalon en sauna. Het dorpje, waar dit mooie hotel zich bevindt, ligt tussen de golfbanen van Golf de Durbuy en Five Nations. Hotel Quartier Latin, beschikt over 75 kamers die sfeervol zijn ingericht en voorzien zijn van tv, telefoon en minibar. Tevens heeft het hotel een uitstekend restaurant met bar. Dit hotel biedt meerdere arrangementen aan. Zoals; een culinair arrangement inclusief 2x greenfee en een arrangement inclusief een clinic voor gevorderden.

Hotel Jeane de Boheme

In het centrum van het kleine nostalgische plaatje Durbuy, ligt dit mooie hotel. Dit is een keurig net hotel, waar u als golfer op een gemoedelijk en warm onthaal kunt rekenen. Er is een bar en een prima restaurant, met een uitstekende kaart en u kunt tijdens uw verblijf ook volop genieten van het gezellige centrum Durbuy. De Golfbanen, Durbuy en Five nations zijn dichtbij, dus voor een golfvakantie is dit een uitstekende keus. Dit hotel heeft 33 kamers, die allemaal van alle luxe zijn voorzien. Er worden hier diverse arrangementen en clinics aangeboden, voor zowel beginners als gevorderden.

De Clinic arrangementen zijn:

voor beginners: 2 x overnachtiging, halfpension, inclusief 8 uur beginnersles

voor gevorderden:2 x overnachtiging, 2x greenfee en 5 uur les gevorderden.

Naast de clinics zijn er ook nog diverse andere arrangementen te boeken.

Enkele tips voordat u een golfvakantie boekt

Het kan riskant zijn, indien u op vakantie bent, om op goed geluk naar een golfbaan heen te gaan. Het is jammer van uw vakantietijd, als blijkt dat de baan dicht is, dat er alleen leden worden toegelaten of dat er bepaalde handicap eisen zijn. Een golf vakantie vereist de juiste planning. Het is dan ook aan te bevelen, informatie in te winnen voordat u op vakantie gaat. Mogelijkheden om een goed georganiseerde golfvakantie te boeken zijn er genoeg. Er zijn immers overal ter wereld gespecialiseerde ressorts, arrangementen en hotels voor de echte golfliefhebber. Wilt u uw golfarrangement zelf regelen, kunt u prima terecht op; www.bookings.com.