De 3 beste golfbanen van België

Golfen, is genieten en ontspannen. Op een 18 holes golfbaan, bent u het grootste gedeelte van de dag bezig. Dit is uiteraard afhankelijk van uw eigen golfkwaliteit. Bij golfen draait het niet alleen om winnen en dat maakt dat golf een ander soort sport is, dan de meeste sporten. U bepaald zelf wat het gewenste resultaat is en op welk niveau u wilt spelen. Golf is op alle fronten een aantrekkelijke sport. U geniet de hele dag van de natuur en daarnaast, bent u emotioneel en mentaal met sport bezig. Golf is goed voor zakelijke contacten, maar zeer zeker ook voor vriendschappen en sociale banden in het algemeen.

De 3 beste golfbanen van België

1}Five Nations Golf Club: Deze golfclub, bevind zich in de Ardennen, in Rue du Grand Scley. Deze golfbaan, is zonder meer een van de mooiste en uitdagende golfbanen van de Benelux. Deze golfbaan, heeft allerlei natuurlijke hindernissen, die een echte uitdaging vormen. Het parcours, is heuvelachtig en de beken en bossen vormen hindernissen, waar zowel de beginnende, als de gevorderde golfer zijn hart helemaal kan ophalen. Het Ardennen landschap, biedt daarnaast ook nog eens een geweldig uitzicht tot wel 50 km. Deze golfbaan, is mede ontworpen door de Zuid- Afrikaanse oud wereld kampioen Gary Player.

Limburg Golf & Country Club

Als u de grens met België bij Maastricht overgaat en u houdt Zolder aan, vind u bij Houthalen aan de golfstraat 1, in het prachtige Belgisch Limburg, deze mooi aangelegde Golfbaan. Het parcours, met zijn klassieke moeilijkheidsgraad, heeft een lengte van 6100 meter, met dog-legs en par 72.{doglegs zijn holes die vanaf de tee-box niet recht vooruit liggen}. De fairways op deze golfbaan zijn niet breed. De greens hebben weinig lijn en zijn goed verdedigd. Er wordt op deze golfbaan, grote precisie vereist voor de afslag en 2e afslag. In de jaren ’60 is deze golfbaan al ontwikkeld en aangelegd. Tijdens en na het golfen, heeft u hier uiteraard de mogelijkheid om gebruik te maken van het restaurant en de bar.

Golf de Falnuee-Mazy

Aan de autobaan van Luik naar Charleroi ligt deze luxe golfbaan, in het plaatsje Mazy. Deze golfbaan, ligt op 50 hectare grond in de vallei van Line en Orneau. Deze vallei, waarborgt een echt stukje natuurlijke en historische schoonheid. De infrastructuur is erg goed en er is een hotel, clubhuis, pro-shop kortom alles wat een golfer nodig heeft is hier aanwezig. In 1993 organiseerde Golf de Falnuee de eerste editie van de Belgische masters. Deze wedstrijden zijn sindsdien uitgegroeid tot een echte klassieker. Golf de Falnuee, heeft 18 holes en een Par 72. De golfbaan, bestaat uit 3 lussen en de 2 rivieren, steengroeven en de meidoorn bossen vormen uitdagende hindernissen.

Meer over golfbanen

Een golfbaan kan een echt kunstwerk zijn. De beste golfers ter wereld worden altijd betrokken bij het ontwikkelen van top golfbanen. De locaties van golfbanen zijn vaak adembenemend mooi. Iedere golfbaan heeft zijn eigen unieke identiteit.

Moeilijkheidsgraad golfbaan

Als u een golfbaan kiest, kunt u zelf beslissen welke moeilijkheidsgraad en aan welke uitdagingen, de golfbaan moet voldoen. Omdat golfbanen vroeger op duingrond werden aangelegd en de duinen als link tussen land en zee werden gezien, werden golfbanen in die tijd golflinks genoemd. Op deze golflinks werd veel gebruik gemaakt van de vele hindernissen, die deze natuur met zich meebracht. Golfbanen, worden tot op de dag van vandaag nog steeds ingedeeld in: links-, turf- of parkbanen.