De meest uitdagende golfbanen van Frankrijk

Frankrijk, een land voor veel golfplezier In Frankrijk, liggen inmiddels honderden golfbanen. Voor de mooiste links banen, moet u langs de kust van Calais zijn. Verder het binnenland in, kunt u zich uitleven op de prachtigste park-en bos banen. Vooral, in Hardelot, liggen 2 mooie park banen, waarvan Golf des Pins, zeker de moeite waard is. Golf Dunkerque, bij Duinkerken, beschikt over twee 18 holes en een 9 holes golfbaan. Als u wilt golfen in Bretagne, kunt u zich helemaal uitleven. Bretagne, heeft namelijk tientallen golfbanen. U kunt uiteraard ook, voor het altijd zonnige zuiden kiezen, zodat u een lekkere partij golf kunt afwisselen met strand en zee. Er is ook een mogelijkheid, om voor uw golfvakantie, het vaste land te verlaten en het eiland Corsica aan te doen. In het zuiden van dit eiland, bij Bonafacio, ligt een adembenemend mooie golfbaan. Voor veel golfplezier, is Frankrijk een land, met een enorme keuze aan golfbanen, zodat u altijd vind wat u zoekt.

Uitdagende golfbanen

Golf de Seignosse: Dichtbij de mooiste stranden van Europa, ligt deze prachtige golfbaan, in Frans Baskenland, bij de gelijknamige stad Seignosse. Hier in het zuidwesten van Frankrijk, ligt deze golfbaan, in een met bos bedekt landschap. In dit gebied, liggen meerdere golfbanen, maar deze zult u zeker niet snel vergeten Onder golfers, die deze baan kennen, wordt het ook wel de parel genoemd. Seignosse, beschikt over 2 golfbanen, allebei 18 holes, par 72 en voor de dames 4380 meter en heren 5580 meter.

Golf Resort Terre Blanche:

Op deze golfaccommodatie, wordt het hele jaar door gespeeld. U heeft hier tijdens het golfen, een prachtig uitzicht, op de zuidelijke Alpen en de vele mooie dorpjes in de omgeving. Deze baan, ligt in de Provence, op steenworp afstand van Cannes. Er zijn hier 2 banen, die over heuvels lopen, die bedekt zijn met pijnbomen en enorme dennenbomen. Golfers van alle niveaus, kunnen hier terecht. Door hoogwaardige irrigatie technieken, is het hier mogelijk, om de golfbanen het hele jaar door op hoog peil te houden. Dit zijn twee 18 holes heuvelland banen, met een par 72, zowel voor heren als dames.

Golf de Morfontaine:

Deze golfaccommodatie, ligt in het binnenland, tussen Reims en Versailles. Golf de Morfontaine, heeft 1 golfbaan van hoogstaande kwaliteit en golfers uit heel Europa, weten deze baan ook goed te vinden. Deze baan, heeft 27 holes, zodat er diverse combinaties mogelijk zijn, voor een 18 holes ronde. Welke combinatie u ook maakt, er geld een par 70 en een lengte van 5700 meter voor heren en een par 72 en een lengte van 5300 meter voor dames.

Golf de Toulouse Tèoula

Deze korte golfbaan, ligt dichtbij Toulouse en het mooiste park van Frankrijk. Er is hier zeer nauwkeurig spel vereist, i.v.m. het vele water, waar vaak overheen gespeeld moet worden. De gevorderde golfer, kan hier dus een echte uitdaging vinden. Dit is een 18 holes baan, waar een handicap vereist is. De handicap voor dames en heren, is hier gezet op 36. In de directe omgeving, van deze golfbaan, zijn meerdere uitgaansgelegenheden en hotels.

Tip:

Elke golfbaan, heeft zijn eigen unieke karakter en moeilijkheidsgraad. Kijk daarom voordat u op golfvakantie gaat, welke baan aan uw verwachtingen kan voldoen. Indien u naar Frankrijk gaat, houdt dan rekening met uw wensen wat het weer betreft. Aan de Côte d’Azur, is het bijvoorbeeld, vaak zonnig en warm, terwijl het aan de Atlantische kust hard kan waaien en het in het noorden veel kan regenen. Het belangrijkste is, dat u veel plezier beleeft aan uw favoriete spel en dat u dus daar heen gaat, waar u echt kunt genieten.