Golfen in Noord Duitsland

Schleswig-Holstein, is de meest noordelijke deelstaat van Duitsland. Deze deelstaat, die in het noorden aan Denemarken grenst, in het westen aan de Noordzee en in het oosten aan de Oostzee, is erg geliefd voor een strand vakantie aan de Oost-en de Noordzee kust Dit is een van de kleinste deelstaten van Duitsland.

Hier in het noorden van Duitsland zijn het niet alleen de strandvakanties die uitnodigen, maar zeker ook de 40 golfbanen, die zich hier aan de oost-en Noordzeekust bevinden. De golf liefhebber, kan hier de ideale combinatie maken, tussen een ontspannen strandvakantie en een sportieve golf vakantie.

Mooiste golfbanen aan de Duitse kustOstsee Golf Resort Wittenbeck

Tussen de traditionele badplaatsen aan de Oostzee; Heiligendamm en Kühlungsborn, ver van het lawaai en de drukte, in het midden van een prachtig landschap, ligt dit mooie Golf Resort. Er zijn hier 2 banen.

De wedstrijdbaan eikhof, met par 72 en de compacte 9 holes baan Höstingen. Deze 2 golfbanen zijn van een hoogstaande architectuur. De ervaren golfer vindt hier een sportieve uitdaging van uitzonderlijke klasse. Deze prachtige golfbanen, bieden niet alleen voor de beste golfers een uitdaging, maar zijn ook geschikt voor golfers met een handicap tussen de 20 en 36.

Er zijn hier diverse hotels, restaurants en gezellige cafés.

Golf Club Altenhof

In het plaatsje Altenhof bei Eckernförde, in het park van Gut Altenhof met zijn heuvelachtige weide en bos landschap, ligt deze golf accommodatie. Deze oase van rust en golf plezier, is slechts 1 km van de Oostzee kust verwijderd.

Er is een professionele 18 holes golfbaan met een Pro-Shop, Driving-Range, Chipping-en Pitching-Green en een Putting-Green. De beste golfers van heel Duitsland en zelfs daar buiten, weten dit adembenemend mooie complex te vinden. Er is een Club-Restaurant met een geweldige ambiance en uitstekende maaltijden.

Golf Club an der Schlei

Aan de Schlei, een meer, dat slechts op enkele minuten afstand, van Schleswig en Eckernförde ligt, bevind zich deze mooi aangelegde 18 holes golfbaan. Deze golf accommodatie, is aangelegd onder toezicht van professionele golfspelers.

U komt hier allerlei hindernissen tegen, diverse vijvers, bomen en de Fairways zijn heuvelachtig. Voor deze golfbaan, is enige conditie en techniek vereist.

U heeft in de directe omgeving, de keuze uit 11 hotels, waarbij u gelijk een korting van 10% heeft op de Greenfee.

Förde Golf Club Glücksburg

Deze in 1972 opgerichte golfclub, ligt op het Bockholmer Hochplateau, bij de stad Glücksburg. Het landschap van deze golfbaan, bestaat uit bos, heuvels, dalen en ligt dicht aan zee. Alleen al voor de ontspanning omgeven door frisse zeelucht en de mooi aangelegde golfbaan, waar veel afwisseling in zit, moet u hier een keer geweest zijn.

Er zijn in de directe omgeving van deze golfbaan, meerdere hotels en restaurants waar u uit kunt kiezen.

Tips bij golfen

Golf is een ontspannen buiten sport, waarbij het lichaam en de geest de nodige inspanning vereisen. Vroeger stond golf bekend als een elite sport, dit is gelukkig de laatste jaren veranderd. Deze geweldige sport, is nu voor bijna iedereen betaalbaar en toegankelijk.

Buiten sporten

Indien u wilt sporten, op een ontspannen manier, waarbij u ook nog heerlijk kunt genieten van de buitenlucht, is golf de sport om te beoefenen.