Het golfparadijs Portugal

Portugal, is de laatste jaren enorm populair als golfland. Op golfvakantie en Portugal lijkt dan ook onafscheidelijk te zijn. Dit komt omdat er de laatste 10 jaar vooral in het zuiden van Portugal, enorm veel golfbanen zijn aangelegd.

Natuurlijk speelt het mooie weer ook een belangrijke rol. Doordat er in Portugal zo’n mild klimaat heerst, is het golfen hier een waar genoegen.

De meest populaire golfbanen liggen, aan de Costa Azul en Costa Estoril dichtbij Lissabon en in de Algarve in het zuiden.

Er zijn in Portugal veel verschillende soorten golfbanen aangelegd. Zo zijn er golfbanen in de duinen aan de kust te vinden en bergbanen met prachtige uitzichten in het Noorden in de bergen.

Maar er zijn ook in het binnenland schitterende golfbanen aangelegd (de zogenaamde parkbanen). Op de Portugese eilanden, de Azoren en Madeira heeft u ook de mogelijkheid om golf te spelen.

De 3 beste golfbanen

Alamos Golf Course: Deze prachtige golfbaan, ligt in het altijd zonnige zuiden van Portugal, ten noorden van Portimao, in het westen van de Algarve. Het is een goed aangelegde golfbaan op 980 hectare grond. Op deze golfbaan wordt u op de proef gesteld bij het putten, i.v.m. de grote greens. De golfbaan loopt langs 2 meren en heeft veel glooingen, zodat u alle zeilen bij moet zetten. Deze golfbaan is, 6200 meter, heeft 18 holes en een par 71. Er zijn op deze accommodatie een Driving range, Putting green, Golf Shop en voor een lekker hapje eten of een gezellig drankje, is er een restaurant en een bar. In de directe omgeving van Alamoa Golf Course, zijn diverse hotels, cottages en vakantie villas.

Batalha Golf Course:

Op het Azoren eiland Sao Miguel, ligt deze 27 holes golfbaan. Deze golfbaan biedt de golfer diverse combinaties, om tot de 18 holes te komen. Batalha Golf Course staat bekend om zijn adembenemende uitzichten op zee aan de ene kant en het bos aan de zijkanten van de fairways, aan de andere kant. Met de 27 holes kunt u vele combinaties maken, die varieren van 5295 meter tot 6488 meter die allemaal een par 72 hebben. Dit is een goed onderhouden baan, die wel de nodige techniek vereist, i.v.m. zijn hoge moeilijkheidsgraad. U heeft hier de beschikking over 2 Putting Greens, 1 Driving Range, 1 Chipping Green, Pro Shop en een bar/restaurant.

Lisbon Sports Club:

De golfbaan van deze club ligt, tussen de dorpjes Belas en Vale op 20 km afstand van Lissabon en Cascais. Dit is een relatief korte golfbaan met een mooie ligging op heuvels en in dalen. Door deze ligging is de golfbaan veel moeilijker te bespelen, als dat op het eerste ogenblik lijkt. Langs het grootste gedeelte van de baan, ligt water en de Fairways zijn erg smal met mooie oude bomen aan de zijkanten. U kunt deze prachtige baan op diverse lengtes spelen, variërend van 4638 meter tot 5284 meter. Het is een 18 holes baan met par 69. De maximale handicap is voor mannen en vrouwen -36. Het comfortabele clubhuis van de Lisbon Sports Club, met zijn veranda, van waaruit u een fantastisch uitzicht over de golfbaan heeft, biedt u de mogelijkheid om heerlijk na te genieten onder het genot van een drankje en hapje.

Enkele golf tips:

Besluit u, om te gaan golfen in Portugal, zijn er diverse mogelijkheden.

-Naar het noorden van Portugal, met een afstand van ongeveer 1400 km, zou u met de auto kunnen gaan. Zo wordt u ook niet beperkt met uw bagage.

-Gaat u met het vliegtuig, kijk dan goed uit na speciale bagage tarieven voor uw golfuitrusting, dit kan namelijk nogal verschillen.

-Huur een auto voor de tijd dat u blijft. Zo heeft u de mogelijkheid meerdere golfbanen in de omgeving te bezoeken.