De 4 beste golfbanen van Spanje

Golfen in Spanje Inmiddels, is Spanje ook al een populair vakantieland, voor golfers. Vooral de laatste jaren, is de groep golfers, die Spanje bezoeken, toegenomen. Dit komt hoofdzakelijk, omdat er in Spanje, de laatste jaren, veel nieuwe golfbanen zijn aangelegd. Aan de Costa del Sol, in het zuiden van Spanje, liggen veruit de meeste golfaccommodaties. Deze omgeving, wordt ook wel de Costa del Golf genoemd. Indien u gaat golfen in Spanje, heeft u meestal mooi weer. Daarom is Spanje een ideaal golfland. Ook, op de Spaanse eilanden, Tenerife en La Gomera, kan gegolfd worden. Als golfers gevraagd wordt, wat de mooiste golfbaan van Spanje is, zullen ze allemaal een andere voorkeur hebben. Het beste, kunt u zoveel mogelijk verschillende banen uitproberen, om zo een goede indruk te krijgen, wat er zoal in Spanje Mogelijk is.

De 4 beste golfbanen van Spanje

La Cala Golfresort: Dit prachtig mooi aangelegde resort, ligt aan de Mijas Costa, in het zuiden van Spanje, op 30 minuten rijden van Malaga. Er bevinden zich hier, 3 mooie golfbanen, waarvan de Asia, het meest uitdagend is, voor de gevorderde golfer. Deze Asia baan, heeft een par 72 en een lengte van 5925 meter. Dit is een 18 holes baan, met waterhindernissen, smalle fairways en de 18e hole met een par 5, kan alles beslissend zijn. Er is een geweldig clubhuis en verder is deze baan van alle faciliteiten voorzien.

Golfclub La Sella:

Deze golfbaan, is op een berghelling aangelegd, omgeven door heuvels en bossen, op slechts 15 minuten van Murcia. De prachtige kleuren en geuren, van diverse sinaasappel-, amandel- en olijfbomen, kenmerken deze golfbaan. Het is een 18 holes, par 72 baan. Ook de beginnende golfer, kan hier prima spelen, al is het hier wel zo, dat indien u de green mist, er veel techniek nodig is, om uw par te redden. Er is een Driving range, Puttinggreen, Buggy verhuur en voor de gezelligheid na het golfen, een clubhuis en een sfeervol restaurant met terras.

PGA Catalunia-Stadiumcourse:

Op 50 minuten rijden van Barcelona en slechts 20 minuten van de kust, vind u deze uitdagende golfbaan. Deze baan, heeft een par 72 en 18 holes. De baan is geschikt, voor de meer ervaren golfer, met een harde afslag, i.v.m. de lengte van de baan. Precisie wordt ook vereist, omdat er veel bos en waterhindernissen zijn. Er zijn hier diverse kampioenschappen gehouden. Dit is dan ook, een van de voornaamste golfbanen van Europa. In het gezellige clubhuis, restaurant en de bar, kunt u heerlijk na praten, over uw belevenissen op de baan. Tevens, heeft u hier de beschikking, over een Pitching en Putting green, Driving range en er is een Pro-shop.

Alhaurin Golf:

U zult alle clubs in uw golftas, op deze spectaculaire golfbaan, nodig hebben. Deze baan heeft 18 holes, waarvan 5 par 5, 5 par 3 en 8 par 4 holes. De hindernissen, bestaan op deze baan, uit water, bomen en struiken. Op Alhaurin Golf, kunt u laten zien, wat u in huis heeft. Na alle inspanningen op de golfbaan, kunt u hier heerlijk na genieten, in het clubhuis, restaurant of op het terras. Deze prachtige baan, beschikt ook over een Driving range, Approach- en Putting green, Buggy- en trolley verhuur en een golfshop.

Ter afsluiting

Er is in Spanje, maar een ding, waar men net zoveel van geniet, dan van de zon en dat is golfen. U kunt, in dit mooie land, het hele jaar door, op een van de 250 golfbanen, die Spanje telt, golfen. In de winter, kunt u, in het zonnige zuiden van Spanje, met een gemiddelde van 18 graden, nog heerlijk in uw zomer kleding golfen. In de zomer, heeft u in heel Spanje, de zekerheid van veel zon uren. De golfbanen in Spanje, zijn zeer professioneel aangelegd en worden, met de modernste methodes, zeer goed onderhouden.