Golfen in Zuid Duitsland

Er zijn meer dan 900 golfbanen, verdeeld over heel Duitsland. Een groot aantal van deze golfbanen bevinden zich in de zuidelijkste deelstaten, Beieren en Baden-Wurttemberg.

Zuid Duitsland paradijs voor golfers

Zuid Duitsland heeft zich tot een paradijs voor golfers en voor diegene, die golfer willen worden, ontwikkeld. Talrijke 9 en nog meer 18 holes banen, nodigen hier uit voor een heerlijke partij golf. Of u nu naar het Zwartewoud, de Bodensee of de Beierse Alpen gaat, als bezoeker van deze golfbanen wordt u een sportieve uitdaging aangeboden. Een uitdaging waarbij u tevens kunt genieten van de prachtigste landschappen en de gezonde buitenlucht.

De mooiste golfbanen in BeierenEr zijn verschillende mooie golfbanen:

Hartl Golf Resort Bad Griesbach: Dit golf resort heeft in totaal 5 banen en is het enige resort op de wereld, waar u op drie 18 holes Bernard Lange banen kunt spelen. Bernard Lange is een wereldberoemde Duitse Golfer, die al vele titels achter zijn naam heeft staan. Golfen in Bad Griesbach betekend, dat u op golfbanen speelt, die zeer goed zijn onderhouden en die de meest afwisselende hindernissen kennen. Van vlakke banen met veel waterhindernissen, tot veel bos en heuvels. Dit golfresort beschikt over meerdere hotels, restaurant, cafés en een wellness Thermen gedeelte. Het Hartl Golf Resort vindt u in het plaatsje Bad Griesbach dichtbij de Oostenrijkse grens in het district Passau.

Golfclub Urloffen

Deze golfclub ligt in ortskreis Ortenau, in het plaatje Appenweier-Urloffen. In eerste instantie lijkt deze 18 holes golfbaan erg eenvoudig te zijn. Bent u hier echter aan het spelen, dan komt u er snel achter, dat het een interessante baan is met veel lichte stijgingen, zodat u alles uit de kast moet halen om hier een goed resultaat neer te zetten. Er is hier een heren afstand van 6104 meter en een dames afstand van 5350 meter. De par van deze prachtige baan is 72. Het golf seizoen loopt op deze baan van maart tot oktober. Er is een goed restaurant aanwezig en diverse vakantie verblijven.

Golfclub Bodensee-Weissensberg

Dit mooie Golfresort, ligt midden in een prachtig mooi natuurgebied, slechts enkele km van de Bodensee verwijdert, in het plaatsje Weissensberg, dichtbij Lindau. Dit Golfresort, profiteert van het milde klimaat dat de omgeving van de Bodensee kent. Op deze geweldige baan, is elke ronde een belevenis. De baan heeft een lengte van 6112 meter, 18 holes, par 71, 72 tees en maar liefs 96 bunkers. Geen enkele ronde zal dezelfde zijn. Deze baan behoort dan ook tot de beste 5 banen van Duitsland. U moet hier een keer gespeeld hebben. U kunt hier midden op de golfbaan overnachten, in een 4 sterren hotel met uitzicht op de greens. Tevens is hier een Wellness en een uitstekend restaurant waar u na een dag golfen, heerlijk kunt genieten van de lekkerste maaltijden.

Enkele redenen om te gaan golfen

Golf heeft vele aspecten in zich. Er moet goed worden nagedacht, om een oplossing te kunnen vinden voor de problemen en hindernissen die u onderweg tegenkomt. Lichamelijk, ontwikkelt u een goede coördinatie tussen uw ogen en handen/armen. Tevens is conditie ook belangrijk. U loopt op een dag dat u golft, tenslotte vele kilometers. U kunt voor de lol gaan golfen, maar ook voor de gezondheid en de frisse buitenlucht. Een enkeling gaat golfen met de intentie om prof te worden en er geld mee te verdienen. Golfen is een niet al te zware sport en kan dan ook door jong en oud beoefend worden.