Spanje en Vakantiekriebels

Het is inmiddels alweer midden Maart, en de zomer kriebels komen bij veel mensen alweer naar boven. Hoewel veel mensen al een vakantie hebben geboekt, zijn er nog steeds mensen zoekende naar het ideale vakantieland.

Ieder persoon is anders, en daardoor moet het aanbod van soorten vakanties groot zijn. De één wilt bijvoorbeeld een vakantie om lekker bij te komen van het harde werken, terwijl een ander persoon opzoek gaat naar een actieve vakantie, waarbij veel wordt ondernomen. Bovendien zijn er ook gezinnen waarvan elk familielid iets anders in gedachten heeft bij de ideale vakantie. Het lijkt lastig om een vakantie te vinden die geschikt is, maar het is makkelijker dan wordt gedacht. Spanje voorziet iedereen van een heerlijke vakantie.

Wat heeft Spanje te bieden

Spanje, het land dat bekent staat als één van de mooiste landen van Europa, voorziet in eigenlijk alle behoeftes voor een ideale vakantie. In het land worden twee verschillende werelden met elkaar gemengd. Een bijzonder aangenaam klimaat gaat samen met de Westerse levensstijl die in alle gemakken voorziet. Touristen zoeken graag de culturele stad Barcelona op, maar ook naar Valencia trekken steeds meer touristen voor een ‘city trip’. Spanje kent echte trekpleisters zoals Camp Nou en de Stadsmuren van Ávilla, maar ook Seville, waar de grootste Gotische kerk ter wereld staat is een ‘hot item’.

Sport en avontuur

Zoals al eerder gezegd is Spanje een ideaal vakantieland voor actievelingen. Er zijn veel klimgebieden aanwezig, maar Spanje kent ook vele golfsurf spots. Bovendien is Tarifa (een stad in Spanje) de wind en kitesurf hoofdstad van Europa.

Uitgaansgelegenheden Spanje

Spanje voorziet in de uitgaansbehoeftes van de jeugd. Door het hele land heen zitten gezellige cafés waar het vruchtige, alcoholische drankje Sangria een goede maar vooral een lekkere dorstlesser is. Ook heeft Spanje veel eetcafés en restaurants, waar de landelijke specialiteiten Paella en tapas met liefde worden bereid.

Rustgevend Spanje

Spanje bied naast het uitgaan, de sport en de bijzondere plekken, ook een rustgevend gevoel. Vooral in de zomer maanden loopt de temperatuur flink op tot boven de 30 graden Celsius. Dat geeft van zichzelf al een heerlijk rustgevend gevoel, maar Spanje beschikt ook over een enorme kustlijn, waar heerlijke strandwandelingen gemaakt kunnen worden en waar de zonsondergang laat in de avond mooi te zien is. Daarnaast zijn er verschillende unieke wandelroutes zoals de Pelgrimsroute naar de Jakopsweg (Santiago de Compostella), waarin Spanje een terugblik geeft naar de elfde eeuw.

Daarom Spanje

Als u voor Spanje als vakantieland kiest, zit u altijd goed in uw keuze. Voor de jeugd is er genoeg te doen, voor de sportieveling zijn er genoeg activiteiten en voor mensen die opzoek zijn naar een rustgevend gevoel zijn de mooie lange kustlijnen een goede afleiding. Spanje voorziet in alle gemakken, geniet ervan.