Tips bij voordelig reis boeken Spanje

Spanje is een populair vakantieland voor verschillende toeristen. Veel jongeren komen hier voor het uitgaansleven, cultuurliefhebbers komen voor de vele bezienswaardigheden en verschillende culturen waar Spanje over beschikt en andere toeristen komen voor de zon, zee en een van de vele stranden van Spanje.

Klimaat Spanje

Spanje beschikt over vele verschillende klimaten. Er is een zeeklimaat langs de Noordelijke en Westelijke kusten, in de maand juli is het hier vrij mild en zo rond de 21 graden. Het subtropische klimaat vind u aan de Zuidelijke kant van de Costa’s hier is het in de maand juli zo’n 30 graden.

Eten en Drinken Spanje

Iedereen kent de Spaanse paella wel, maar Spanje biedt natuurlijk veel meer lekkere gerechten. Probeert u eens Gazpacho, dit is een koude tomatensoep. In elke streek of plaats kennen ze hun eigen gerechten. Daarnaast is het ontbijt in Spanje bijna zoals wij het in Nederland kennen, ze hebben broodjes, boter, jam, vaak met koffie en thee of een verse jus d’orange.

Uw Gezondheid wordt beter in Spanje

Wanneer u uw hotelkamer of appartement betreedt, raden wij u ten zeerste aan om eerst alle warmwaterkranen enkele minuten te laten lopen. Bij stilstaand water is het mogelijk dat het legionellabacterie zich ontwikkeld. Wanneer u alle kranen laat lopen bestrijd u deze bacterie. Verder raden wij u aan om flessen water te kopen. Het water in Spanje is geen drinkwater.

Criminaliteit Spanje

Helaas komen straatroven steeds vaker voor. Wij raden u als toerist aan waardevolle spullen thuis te laten en uw geld te verspreiden over bagage en kleding. Wanneer u een creditcard meeneemt, zorg ervoor dat u altijd het telefoonnummer van uw creditcardmaatschappij bij u heeft, zodat u deze te allen tijde kunt blokkeren, dit geldt ook voor bankpassen en mobiele telefoons. Wanneer u toch slachtoffer wordt van een straatroof, neemt u dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0034 902 102 112, u kunt telefonisch aangifte doen. U kunt met uw referentienummer en uw paspoort het aangifte rapport ophalen bij Policia Nacional.